DNB sa de solgte seg ut av den omstridte oljerørledningen og ringte opp kunder på flukt. Allikevel har de fremdeles gigantlån til firmaene som bygger «The Black Snake».

 

I vår var Norges største bank, DNB, klokkeklar.

 

De tok avstand fra den omstridte oljerørledningen Dakota Access Pipeline (DAPL) etter bråk med urfolk, kritikk fra kunder, tunge demonstrasjoner i USA og en lang rekke NRK-oppslag.

 

I en pressemelding 26. mars i år skrev banken; «DNB har etter dette ingen direkte økonomiske eksponeringer mot Dakota Access Pipeline.»

 

PORT-AU-PRINCE (VG) Norges Røde Kors påstod at innsamlede penger fra Norge bidro til å bygge 25 helsesentre, fire blodbanker og tusen midlertidige boliger etter jordskjelvet på Haiti. Ingenting av dette stemte.

 

Hverken dusj eller toaletter virker. I ett av rommene har betongen i taket gått i oppløsning. En sikkerhetsvakt viser VG rundt på institusjonen Centre de Santè Chapi i et av Port-au-Princes mest beryktede slumområder. Malingen flasser av veggene. I korridorene er det ingen belysning. Et klosett er fylt med søppel.

Inntil for få dager siden hevdet Norges Røde Kors at dette og 24 andre helsesentre på Haiti var bygget eller rehabilitert med norske midler.

 

VG kan i dag avsløre at Norges Røde Kors har publisert uriktig informasjon om hvordan innsamlede penger fra Norge ble brukt for å hjelpe ofrene etter jordskjelvet 12. januar 2010:

Underkategorier

Radio og TV

Innlogging