En ukjent ondsinnet, avansert trusselaktør hadde få problemer med å hacke seg inn på nettverket til en australsk forsvarsleverandør.

Utbyttet skal inkludere 30 gigabyte med følsomme data om kampflyet F-35 Joint Strike Fighter, P-8 Poseidon maritime overvåkningsfly, transportflyet C-130, den laserstyrte bomben Joint Direct Attack Munition (JDAM), samt også et utvalg australske marinefartøy.

Det er Zdnet som avdekker disse detaljene, etter at hendelsen ble offentlig kjent tirsdag, da første gang nevnt i den årlige trusselrapporten fra Australian Cyber Security Centre.

Da landets etterretning ble varslet i november 2016 hadde noen skaffet seg full kontroll og tappet det ikke-navngitte selskapet i minst tre måneder.

Hvor lenge trusselaktøren, som blir beskrevet som en APT-gruppering (Advanced persistent threat) i virkeligheten har kontrollert infrastrukturen er det ingen som vet.

Nettstedet beskriver en nesten utrolig mangel på sikkerhet og rutiner hos forsvarsleverandøren, til tross for at selskapet var sertifisert under det strenge ITAR-reglementet, International Traffic in Arms Regulation, som er pålagt av USA.

I fjor drepte den Saudi-ledede koalisjonen minst 683 barn i Jemen, ifølge en ny FN-rapport. Nå gjenopptar Norge salget av ammunisjon til en av koalisjonens viktigste partnere.

Dette er Jemen i dag:

Etter to og et halvt år med brutal krig er sykehus, infrastruktur og fabrikker ødelagt. Hungersnød og dårlig sanitære forhold har gjort at kolera sprer seg i rekordfart. På tre måneder er 2000 døde, en halv million er smittet.

Landet er splittet av krig, mellom Houti-militsen, som har tatt kontroll over hovedstaden, og en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, som kjemper mot Houtiene. Over 10.000 mennesker er drept og situasjonen i landet beskrives som verdens verste humanitære katastrofe.

No upcoming event!
man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31