Alle som reiser ut av EU-området med penger i lommeboka må forvente at de kan bli konfiskert når som helst, selv om beløpet er langt under 10.000 euro. Et nytt forslag til en EU-forskrift ligger på bordet. Forskriften skal erstatte First Cash Control Regulation fra 2005, der beløpet som må rapporteres til tollen er fastlagt til 10.000 euro.

De som kommer med forslaget, er en komite som jobber for Europakommisjonen. Den nye loven må fortsatt godkjennes av Europaparlamentet og de europeiske statene.

Her er gull og smykker er også definert som kontanter, og dermed inkludert. Komiteens navn, med et vidunderlig eksempel på orwellsk nytale, er «Komiteen for borgerlige friheter og økonomiske anliggender».

DNB sa de solgte seg ut av den omstridte oljerørledningen og ringte opp kunder på flukt. Allikevel har de fremdeles gigantlån til firmaene som bygger «The Black Snake».

I vår var Norges største bank, DNB, klokkeklar.

De tok avstand fra den omstridte oljerørledningen Dakota Access Pipeline (DAPL) etter bråk med urfolk, kritikk fra kunder, tunge demonstrasjoner i USA og en lang rekke NRK-oppslag. I en pressemelding 26. mars i år skrev banken; «DNB har etter dette ingen direkte økonomiske eksponeringer mot Dakota Access Pipeline.»

 

Mobiltelefonen er i ferd med å overta for kortene som betalingsmåte. Men hittil har Vipps og andre mobilapper kostet bankene dyrt.

Apper som Vipps og MobilePay vokser raskt inn på nye bruksområder. Med noen tastetrykk kan pengene overføres mellom personer og bedrifter. Det er ikke lenger nødvendig å dra kortet.

Mer og mer vil skje med apper på mobiltelefonen. Det kan komme terminaler i butikkene som leser betalingsinformasjon på smarttelefonens skjerm eller som tar imot informasjon sendt fra smarttelefonen.

Torsdag la Norges Bank frem rapporten «Finansiell infrastruktur 2017». Den økende bruken av mobilapper er et viktig tema i rapporten.

No upcoming event!
man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31